women-bodies-after-birth-a-12

Κι από Δευτέρα δίαιτα…!

Το να είσαι μαμά είναι δύσκολο. Το να συνδυάσεις τη μητρότητα με το ωραίο, περιποιημένο, θελκτικό, γυμνασμένο και γραμμωμένο σώμα ακόμα πιο σύνθετο.

Είμαστε μαμάδες, είμαστε και γυναίκες και σίγουρα θέλουμε να θυμίζουμε τον εαυτό μας λίγα χρόνια πριν. Τότε που η κοιλιά ήταν λιγότερο κρεμασμένη και η κυτταρίτιδα απειροελάχιστη.

Δύσκολο ε; 

 

Και τώρα το χάος

Τον πρώτο καιρό που βιώνεις την μητρότητα, ίσως και να μη πολυνοιάζεσαι για το σώμα σου, τη διατροφή σου, την εμφανίσή σου. Το αγγελούδι που έφερες στον κόσμο, ειδικά αν είναι το πρώτο σου, απορροφά όλη σου την ενέργεια και μονοπωλεί τη σκέψη σου.

Αφού περάσεις όμως από αυτό το στάδιο, έρχεται η στιγμή που θέλεις λίγο να περιποιηθείς και να θυμηθείς πως ήσουν πριν μείνεις έγκυος.

Αυτό λίγο ή πολύ συμβαίνει σε όλες μας, κακά τα ψέματα. Βέβαια εκφράζεται από την κάθε μια μας ξεχωριστά, μιας και άλλες γυναίκες δεν ενδιαφέρονται τόσο για την εμφάνιση και τη μόδα από πάντα, ενώ κάποιες άλλες ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και την επόμενη μέρα του τοκετού παρέμειναν περιποιημένες ως συνήθως.

Τότε λοιπόν, που αρχίζεις να θες πάλι να κάνεις κάτι το διαφορετικό για εσένα, είναι που ίσως και να σε πιάσει απελπισία και να σκεφτείς πως η κατάσταση δεν πιάνεται από πουθενά.

Μπορεί να σου άφησε κληρονομιά η εγκυμοσύνη αρκετά κιλά παραπάνω, μπορεί πάλι να μην σου άφησε κιλά αλλά ραγάδες ή κυτταρίτιδα, μπορεί να σε έκανε πιο θεά από ότι ήσουν αλλά εσύ πάλι να θέλεις κάτι να αλλάξεις.

Χαλάρωσε, πάρε βαθειά ανάσα και σκέψου πως αυτό που έκανες, να φέρεις έναν άνθρωπο στον κόσμο, δε το λες και λίγο! Δεν είσαι πια η ίδια σίγουρα, έγινες μια μαμά πλέον, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είσαι λιγότερο όμορφη και θελκτική.

Πίστεψέ το και όλα θα έρθουν πιο ομαλά και γρήγορα.

 

Τη Δευτέρα δίαιτα… ως την Παρασκευή!

 

Το λάθος που κάνω εγώ, είναι να το παίρνω ζεστά το θέμα κάθε Δευτέρα και την Παρασκευή να τα χαλάω όλα.

Πρωί πρωί Δευτέρας ξεκινάω τον καφέ και τους χυμούς, τα νερά και τη γυμναστική. Η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει, τρώω υγιεινά και ισορροπημένα και νιώθω φρέσκια και δυνατή.

Με την πρώτη μέρα αλλάζει η εικόνα που είχα για τον εαυτό μου και έχω όρεξη να περιποιηθώ κατιτίς παραπάνω και να θυμίζω πιο πολύ εμένα στο πριν μου.

Έλα μου όμως, που όταν πλησιάζει το Σαββατοκύριακο χαίρομαι κάθε φορά τόσο πολύ, που κάπου εκεί τα χαλάω.

Αρχίζω τις σοκολάτες και τις πίτσες, πέφτει ακόμη περισσότερο η αυτοπεποίθηση και διακόπτεται η προσπάθεια επιστροφής στον παλιό υγιεινό τρόπο ζωής για κανά δυο βδομάδες, μέχρι να το πάρω και πάλι απόφαση.

Δε γίνεται έτσι όμως! ‘Ετσι η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και το κακό που έκανα στην υγεία και στην ψυχολογία μου πολλαπλασιάζεται.

 

Σήμερα Δευτέρα, μια από τις Δευτέρες που το πήρα απόφαση. Εύχομαι να το κρατήσω και να μη το χαλάσω πάλι.

Οκ καλή η κρεπάλη αλλά και οι σαλατούλες με τα κοτοπουλάκια και τα φρουτάκια άσχημα δεν είναι.

Αγαπήστε εσάς, όπως κι αν είστε στην παρούσα φάση της ζωής σας. Αγαπήστε την αποτυχία σας να πειθαρχήσετε, αγαπήστε τα παραπάνω κιλά σας.

Θα σας αγαπήσουν και οι άλλοι πιο πολύ, ειδικά με παραπανίσια κιλάκια, θα έχουν πιο πολύ από σας να αγαπάνε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *