2-dad

Τι μπαμπάς είναι; – Μέρος 2ο

Ύστερα από δική σας απαίτηση και αφού δε καλυφθήκατε από του μπαμπάδες του 1ου Μέρους, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις κατηγορίες και στο 2ο Μέρος. Σε περίπτωση που ούτε τώρα μπορέσετε να εντοπίσετε το μπαμπά που αναζητείτε, σας υποσχόμαστε πως θα ακολουθήσει και 3ο Μέρος.

Καλή ανάγνωση και καλά ξεμπερδέματα!

Ο στοργικός μπαμπάς 

Αυτή η περίπτωση μπαμπά είναι η καλύτερη των περιπτώσεων. Ο μπαμπάς που ταΐζει, αλλάζει, κοιμίζει το μικρο του και ταυτόχρονα σε στέλνει για ύπνο, ή για καφέ με τις φίλες σου. Θα προτιμήσει αυτός να ξενυχτήσει με το μωρό και να ετοιμάσει το μπανάκι του με λεπτομέρεια ιεροτελεστίας.

Tip! Τον “στοργικό μπαμπά” θα τον αναγνωρίσεις από το χαμόγελο και την ηρεμία που αποπνέει παρά τα χρόνια αϋπνίας του. Συνήθως θα μιλάει χαμηλόφωνα στο παιδί, κατεβασμένος στο ύψος του και το ταρζανάκι του πάρκου θα γίνεται ένα ήσυχο παιδάκι μεμιάς έτοιμο να ακούσει όσα έχει να του πει.

Πως θα σωθείς: Σ’ αυτή την περίπτωση μπαμπά ο σκοπός μας δεν είναι να σωθείς, αλλά να τον εντοπίσεις και να τον γραπώσεις πριν στον γραπώσει καμιά άλλη. Μετά κάντου παιδιά, πολλά παιδιά και θα του χαρίσεις αιώνια ευτυχία ενώ εσύ θα έχεις άπλετο χρόνο για να κάνεις ό,τι σε ενδιαφέρει.

Ο δεν έχω πρόβλημα μπαμπάς

Αυτή η περίπτωση μπαμπά είναι αρκετά προβληματική. Συνήθως ο μπαμπάς αυτός συναινεί σε όλα  όσα του πεις και στην πορεία γκρινιάζει για τις αποφάσεις που πήρες. Με τα παιδιά είναι ήρεμος και συνεχώς ακούς από το στόμα του τη φράση “δε ξέρω, ρώτα τη μαμά”. Ό,τι και να αποφασίσεις θα το βρει οκ αλλά στην πορεία θα ζητήσει εξηγήσεις και θα γκρινιάζει για πολύ καιρό.

Tip! Τον “δεν έχω πρόβλημα μπαμπά” θα τον αναγνωρίσεις από το κατεβασμένο, αφηρημένο βλέμμα του την ώρα που το παιδί του θα κάνει ανάποδη κωλοτούμπα στο μονόζυγο του πάρκου. Αν τύχει κ πέσει θα ρωτήσει “είσαι οκ;” και θα συνεχίσει να σκέφτεται το απόλυτο τίποτα με ύφος περισπούδαστο.

Πως θα σωθείς: εντόπισε τον σε ήρεμη, συγκεντρωμένη φάση ώστε να μην έχει τίποτα με το οποίο να ασχολείται. Πες κάτι γενικό, για παράδειγμα “έχει ζέστη σήμερα”. Μόλις πάρεις δυο καταφατικές απαντήσεις σε γενικές ερωτήσεις ρώτα το επίμαχο θέμα. Θα απαντήσει λόγω αφηρημάδας καταφατικά και δε θα προλάβει να πει “δεν έχω πρόβλημα”.

Ο εσυ δε ξερεις μπαμπάς

Ποτέ δε μπορείς να φτάσεις το επίπεδο γνώσεων και την εξυπνάδα του “εσύ δε ξέρεις μπαμπά”. Αυτός ο μπαμπάς τα ξέρει όλα όσον αφορά τον τρόπο ανατροφής των παιδιών και γενικά τον κόσμο όλο.

Tip! Τον “εσύ δε ξέρεις μπαμπά” μπορείς να τον αναγνωρίσεις από το αλαζονικό ύφος και τη μυγιάγγιχτη στάση. Αν καταδεχθεί να σου μιλήσει θα το κάνει για να σου πει κάποια εξυπνάδα ή για να σε προσβάλει.

Πως θα σωθείς: Για να βρεις τη σωτηρία σου από τον “εσύ δε ξέρεις μπαμπά“ πρέπει να διαβάσεις, να διαβάσεις πολύ! Αν είσαι ένα βήμα μπροστά από το μπαμπά αυτό θα μπορείς να τον ακυρώνεις κάθε φορά που θα λέει μια εξυπνάδα. Η άλλη λύση είναι να τον αγνοήσεις, θα είναι τόσο ισχυρό το πλήγμα για τον εγωισμό του που σίγουρα θα του κοπεί ο πολύς αέρας.

Ο ψαγμένος μπαμπάς

Αυτός ο μπαμπάς είναι μια δύσκολη περίπτωση. Γνωρίζει πολλά, γνωρίζει πράγματα συνήθως σωστά, αλλά σε φρικάρει λίγο με τις τόσες γνώσεις του και σε κομπλάρει. Συνήθως σαν πατέρας είναι με το ένα χέρι στο κινητό για να ψαχνει νεες πληροφοριες και το άλλο το χρησιμοποιεί για να εφαρμοσει στην πραξη και επιτόπου όσα διαβάζει στο βλαστάρι σας. Κοινως το εχει σαν πειραματόζωο.

Tip! Τον “ψαγμένο μπαμπά” τον αναγνωρίζεις γιατί συνήθως τα δικά του παιδιά είναι διαφορετικά από τα άλλα. Τρώνε περίεργα πράγματα που καλά καλά δε μπορείς να προφέρεις και έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα όπως θα σου πει και ο ίδιος.

Πως θα σωθείς: Για να επιβιώσεις πρέπει να αρχίσεις να επισκέπτεσαι λαϊκές με βιολογικά προϊόντα και να αρχίσεις να επισκέπτεσαι παιδότοπους με messy play. Για παν ενδεχόμενο μπες και σε κανα μαμαδογκρουπ και ενημερώσου για να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά και να του εμπνεύσεις εμπιστοσύνη.

Ο κατάπια τη γλώσσα μου μπαμπάς

Ο συγκεκριμένος μπαμπάς είναι ήσυχος, πολύ ήσυχος. Σπάνια θα μαλώσει τα παιδιά του, σπάνια θα τα απευθύνει το λόγο. Παίζει μαζί τους στα μουγκά και τα παιδιά του είτε τον αντιγράφουν είτε από την βαρεμάρα τους φωνάζουν σπάζοντας το φράγμα του ήχου.

Tip! Τον “κατάπια τη γλώσσα μου μπαμπά” τον αναγνωρίζεις από την τρομάρα που παίρνεις βλέποντας τον από το πουθενά μπροστά σου, καθώς τον βλέπεις πολύ στα ξαφνικά μιας και είναι τρομακτικά ήσυχος. Θα του μιλάς και δε θα σου απαντάει ή θα σου απαντάει μονολεκτικά, οπότε καλύτερα να μη σου απαντάει. Τα παιδιά του αν θελήσουν κάτι θα ρωτήσουν άλλους γονείς.

Πως θα σωθείς: Για να επιβιώσεις από ένα τέτοιο μπαμπά, καλό θα ήταν να του περάσεις ένα κουδουνάκι στο ρολόι του και να κωδικοποιήσεις κάθε νεύμα του δίνοντας του σημασία λέξεων. Έτσι μπορεί και να βγάλεις κάποια άκρη.

2 Comments

  1. […] που ακολουθούν μη διστάσετε να τον αναζητήσετε στο Μέρος 2ο ή ακόμα και στο Μέρος […]

  2. […] τους υπόλοιπους μπαμπάδες στο 1ο Μέρος αλλά και στο 2ο Μέρος. Σίγουρα θα εντοπίσεις πολλούς από τους γνωστούς σου […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *