2-dad

Τι μπαμπάς είναι; – Μέρος 3ο

Μιας και οι μπαμπάδες είναι πολλοί και διαφορετικοί και έπρεπε να τους συμπεριλάβουμε όλους, αποφασίσαμε να κάνουμε και το 3ο Μέρος. Μη ξεχάσεις να ψάξεις τους υπόλοιπους μπαμπάδες στο 1ο Μέρος αλλά και στο 2ο Μέρος. Σίγουρα θα εντοπίσεις πολλούς από τους γνωστούς σου σε κάποιες από τις κατηγορίες που καλύψαμε.

Και για να μη νομίζετε ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, συντονιστείτε και έρχονται σύντομα οι κατηγορίες των μαμάδων!

Ο καχύποπτος μπαμπάς

Ο μπαμπάς αυτός δίνει αρνητική πρόθεση στα πάντα, στα πάντα όμως. Πιστεύει πως τα παιδιά του γρατζούνισαν το κινητό του επίτηδες ύστερα από προτροπή της μαμάς, ή ότι κλαίνε και ξυπνάνε το βράδυ με σκοπό να του σπάσουν τα νεύρα και να τον κάνουν να ασχοληθεί μαζί τους. Γι’ αυτό και προτιμά να ασχολείται με τα σενάρια συνωμοσίας που πλάθει το μυαλό του παρά με τα μικρά του.

Tip! Ο “καχύποπτος μπαμπάς” αναγνωρίζεται εύκολα από το στυλ Ηρακλή Πουαρό σε κάθε του κίνηση. Εξερευνά διερευνητικά το χώρο και σου απαντά διπλωματικά και ρητορικά για να καταφέρει να αναγνωρίσει τις προθέσεις σου που φυσικά ως επί το πλείστον θα είναι αρνητικές. Τα παιδιά του δε θα τα μιλάει, θα τα ρωτάει και θα τα ρωτάει διαρκώς τα πάντα, όσο αυτονόητα και αν φαίνονται, ώστε να εντοπίσει σε ποιο σημείο του λένε ψέματα.

Πως θα σωθείς: Πες του ψέματα και κανε τα κουμάντα σου. Εξάλλου και αλήθεια να του πεις αυτός δε θα σε πιστέψει.

Ο ζηλιάρης μπαμπάς

Αυτός ο μπαμπάς είναι αρκετά κτητικός. Θέλει να είναι σίγουρος ότι τα παιδιά του αγαπάνε περισσότερο εκείνον από τον οποιονδήποτε. Συνεχώς βρίσκεται κοντά τους και προσπαθεί να συνδεθεί μαζί τους με διάφορους τρόπους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως η κόρη του θα του κάνει κοτσιδάκια στα μαλλιά.

Tip! Τον “ζηλιάρη μπαμπά” θα τον αναγνωρίσεις από την ανασφάλειά του. Συνεχώς θα τον ακούς να ρωτά “ποιον αγαπάς πιο πολύ;” ή “πόσο αγαπάς το μπαμπακούλη σου;” ενώ πολλές φορές θα καυχιέται για τα κατορθώματα των παιδιών του αριστερά και δεξιά ακόμη και σε άκυρες στιγμές και άσχετα άτομα.

Πως θα σωθείς: Πείσε τον ότι τα παιδιά τον αγαπάνε πιο πολύ από οτιδήποτε, λέγοντάς του ιστορίες που σου είπαν για το πόσο τον λατρεύουν. Μη κάνεις και πολλές ζουζουνιές μαζί τους γιατί είπαμε δε θέλουμε να τεντώσουμε την κατάσταση.

Ο ωχ μωρέ μπαμπάς

Ο μπαμπάς αυτός είναι κάτι σαν τον χαλαρό μπαμπά αλλά στο πιο “θέλω να σε δείρω τώρα”. Αυτό συμβαίνει γιατί ο συγκεκριμένος μπαμπάς δεν είναι απλά χαλαρός αλλά έχει και μια δόση ειρωνείας που τρέχει σα σαλάκι κάθε φορά που μιλάει, ή δε μιλάει γιατί σιγά μη σπαταλήσει και χρόνο να σου εξηγήσει. Με τα παιδιά είναι πιο εκδηλωτικός αν και δε χάνει ευκαιρία να σε ακυρώσει μπροστά τους.

Tip! Τον τον “ωχ μωρέ μπαμπά” θα τον αναγνωρίσεις από την ξινίλα στη φάτσα του και θα τον ακούς συχνά να λέει “ωχ μωρέ πως κάνεις έτσι χαλάρωσε”.

Πως θα σωθείς: Για να σωθείς από αυτό το μπαμπά θα πρέπει να του λες συνεχώς πράγματα που θα ξεκινούν ως εξής “εντάξει μωρέ δεν έγινε και κάτι”, ώστε να μη μπορεί να σου πει “ωχ μωρέ”. Θέλει πολύ υπομονή ο μπαμπάς αυτός και καλό είναι να αποφεύγεις τις πολλές συζητήσεις μαζί του.

Ο και εμείς τι πάθαμε μπαμπάς

 Ο συγκεκριμένος μπαμπάς είναι ένας κλασικός τύπος με αρκετή δόση ξερολασίασης. Πιστεύει πως έχει δίκιο, γιατί απλά έτσι! Σαν γυναίκα του ή θα πρέπει να έχεις τις ίδιες απόψεις με αυτόν ή να κάνεις πολύ γιόγκα. Ως πατέρας είναι σωστός στα πλαίσια των ματζουνιών που κληρονόμησε από τους γονείς, τους παππούδες και τους γείτονές του. Γενικά κάνει ότι ξέρει ως σωστό αγνοώντας τις σύγχρονες έρευνες. Τι ξέρουν αυτοί που τις γράφουν εξάλλου, αν το σκεφτείς και εμείς τι πάθαμε;

Tip! Ο “και εμείς τι πάθαμε μπαμπάς” εντοπίζεται εύκολα ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες μπαμπάδων καθώς ανήκει στην πιο πολυφορεμένη και συχνά εμφανιζόμενη Θα είναι στο παγκάκι του πάρκου και μόλις το παιδί του πέσει θα του πει “Έλα εντάξει δώσε του ένα φιλάκι και θα περάσει… χτύπησες γιατί έτσι μεγαλώνεις” και κοιτώντας το μπαμπά δίπλα του “Παιδιά μωρέ και εμείς πέφταμε τι πάθαμε;”

Πως θα επιβιώσεις: Για να μπορέσεις να βρεις σωτηρία από ένα τέτοιο μπαμπά το μόνο που σε συμβουλεύουμε είναι να μη διαβάζεις νέες μελέτες και να μη κάνεις πράγματα που δε ξέρει η γιαγιά του. Έχε μπόλικη υπομονή και ξέχνα ΠΟΥ και αβοκάντο.

Ο γόης μπαμπάς

Ευχόμαστε ολόψυχα να μην αναγνωρίζετε τον άντρα σας στο πρόσωπο αυτού του μπαμπά, εκτός αν και εσείς αρέσκεστε στο λιγουλάκι φλέρτ. Συνήθως ο μπαμπάς αυτός είναι όμορφος ή νομίζει πως είναι. Είναι και ολίγον τι ανασφαλής όμως και δε του φτάνει να τον θαυμάζει η δική του γυναίκα. Εκτός βέβαια και αν δε τον θαυμάζει. Με τα παιδιά είναι γλυκός και ήρεμος, ίσως επειδή έχει τύψεις που δεν είναι με τη γυναίκα του. Σε περίπτωση όμως που βρίσκεται εν δράσει γίνεται αδιάφορος και ξεχνάει ότι υπάρχουν.

 Tip! Ο “γόης μπαμπάς” ξεχωρίζει από το άρωμά του, το μοντέρνο νεανικό του ντύσιμο και το σεξ απίλ που εκπέμπει. Στο πάρκο θα κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού που θα αναδεικνύουν τη ρωμαλέα του κορμοστασιά, όπως για παράδειγμα να πετάει τα παιδιά του ψηλά στον ουρανό ή να βοηθάει μία, όμορφη κατά προτίμηση, μαμά να τοποθετήσει το δικό της παιδί στην ψηλή τσουλήθρα.

Πως θα επιβιώσεις: Για να γλιτώσεις από το μπαμπά αυτό θα πρέπει να αρχίσεις να βγαίνεις συχνά μόνη σου και να αντιγράφεις τη δική του τακτική. Επίσης, δείξε του ότι κατάλαβες τι παιχνίδι παίζει αλλά ότι είσαι ικανοποιημένη με αυτό, εξάλλου ελεύθεροι άνθρωποι είστε. Στον αντίποδα, μπορείς πολύ απλά να του δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή, να τονώσεις τη δική σου αυτοπεποίθηση και να τον βοηθήσεις να ανακτήσει τη χαμένη δική του. Παίξτε μαζί με τα παιδιά σας και χαρείτε την καθημερινότητα.

2 Comments

  1. […] Ύστερα από δική σας απαίτηση και αφού δε καλυφθήκατε από του μπαμπάδες του 1ου Μέρους, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις κατηγορίες και στο 2ο Μέρος. Σε περίπτωση που ούτε τώρα μπορέσετε να εντοπίσετε το μπαμπά που αναζητείτε, σας υποσχόμαστε πως θα ακολουθήσει και 3ο Μέρος. […]

  2. […] Αν δε βρείτε το “δικό σας” μπαμπά σ’ αυτούς που ακολουθούν μη διστάσετε να τον αναζητήσετε στο Μέρος 2ο ή ακόμα και στο Μέρος 3ο. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *