2-dad

Τι μπαμπάς είναι; – Μέρος 1ο

Όλες μας πολλές φορές πέρα από τον άντρα μας συναντάμε καθημερινά και άλλους μπαμπάδες, είτε στις στενές μας συναναστροφές, είτε στις βόλτες μας με τα μικρά μας. Σίγουρα, υποσυνείδητα έστω, έχετε φτιάξει τις δικές σας κατηγορίες μπαμπάδων σύμφωνα με τις εικόνες που έχετε και τα πρότυπά σας. Για να δούμε λοιπόν με ποιον τύπο μπαμπά ταυτίζεστε περισσότερο.

Αν δε βρείτε το “δικό σας” μπαμπά σ’ αυτούς που ακολουθούν μη διστάσετε να τον αναζητήσετε στο Μέρος 2ο ή ακόμα και στο Μέρος 3ο.

Εμείς να σας ευχηθούμε καλή υπομονή!

Ο μπαμπάς καπνός 

Σ’ αυτή την κατηγορία, ανήκουν οι άντρες εκείνοι που είναι πολύ άντρες βρε παιδί μου. Δε μπορούν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο πέραν της δουλειάς τους – η οποία συνήθως είναι μονότονη και ξεκούραστη- και της χαλάρωσής τους από τη στρεσογόνο και κουραστική κατά αυτούς δουλειάς τους. Με λίγα λόγια κάθονται, κοιμούνται, τρώνε και ενοχλούνται από όλους και από όλα. “Ο μπαμπάς καπνός” είναι ένας ευτυχισμένος μπαμπάς που χαίρεται να καμαρώνει το παιδάκι του αρκεί να μη χρειαστεί να κάνει κάτι για αυτό… το πολύ πολύ να το πάει στο ποδόσφαιρο.

Tip! Αναγνώρισε νωρίς το μπαμπά αυτό από το έντονη τάση του να ξεστρίβει, με διάφορες δικαιολογίες, κάθε φορά που πρόκειται να κάνετε το οτιδήποτε μαζί. Γίνεται καπνός παιδάκι μου!

Πως θα σωθείς: Παίνεψε και τόνισε τον ανδρισμό του και πείστον ότι μια δουλειά είναι αντρική και ξεκούραστη προκειμένου να την κάνει.

Ο ζουζουνιάρης μπαμπάς

Ο μπαμπάς ο ζουζουνιάρης είναι πολύ γλυκός αλλά και υπερβολικά εκδηλωτικός. Μπορεί να παίζει με τις ώρες με τα βλαστάρια του και να τα ξεσηκώνει με αποτέλεσμα αυτά να κοιμούνται νωρίς… τα μεσάνυχτα. Τα παιδιά τον λατρεύουν, επομένως στη σύγκριση μεταξύ σας το χάνεις σίγουρα, γιατί αποκλείεται να καταφέρεις να τον ξεπεράσεις σε μπρίο και τσαχπινιά.

Tip! Αναγνώρισε το μπαμπά τον ζουζουνιάρη από τα αναψοκοκκινισμένα του μάγουλα και την τάση του να τρέχει σα μαϊμού μέσα στο σπίτι.

Πως θα σωθείς: Βρες του καινούργια παιχνίδια και δραστηριότητες για να κάνει μαζί με τα παιδιά, όπως παζλ ζωγραφική, κατασκευές με τουβλάκια ή ακόμη καλύτερα βάλτους να δουν παιδικές ταινίες. Μη ξεχνάς! “Ο μπαμπάς ο ζουζουνιάρης” είναι για σένα ένα ακόμη παιδί.

Ο χαλαρός μπαμπάς 

Αυτός ο μπαμπάς είναι πολύ κουλ. Δεν αγχώνεται με τίποτα και κάθε τι το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία που φτάνει στο σημείο της επιπολαιότητας καμιά φορά. Σε εκνευρίζει γιατί νιώθεις πως ποτέ δε παίρνει στα σοβαρά όσα λες και πως εσύ είσαι αυτή που πρέπει να έχει πάντα ανοικτές κεραίες και έτοιμη φαρέτρα για να βγει στη μάχη. Με αυτόν τον μπαμπά πρόγραμμα δε μπορείς να βάλεις εύκολα και τα παιδιά κάπως μπερδεύονται αν εσύ είσαι λίγο πιο οργανωτική.

Tip! “Τον μπαμπά τον χαλαρό” τον αναγνωρίζεις από την τάση του να ξεκινάει κάτι και να ξεχνάει να το ολοκληρώσει. Μπορεί, για παράδειγμα, να ξεχάσει να δώσει πρωινό στο παιδί και να έχει φτάσει μεσημέρι, το φαί να βρίσκεται έτοιμο από το πρωί και αυτοί να γαργαλιούνται.

Πως θα σωθείς: Πες του τα όλα κάνα δίωρο πριν από την ώρα που χρειάζεται να γίνουν. Προσπάθησε να μη του βάζεις πολλές δουλειές γιατί θα πάθει βραχυκύκλωμα.

Ο αγχωτικός μπαμπάς 

Αυτή η περίπτωση είναι από τις χειρότερες των περιπτώσεων. Μπορεί ναι μεν να γίνονται, θεωρητικά, όλα όσα πρέπει, αγχώνεστε όμως προκαταβολικά και για πολλά που δεν πρέπει. Ο μπαμπάς αυτός αγχώνεται γενικά για τα πάντα. Για το αν το παιδί έφαγε, αν παίρνει ικανοποιητικό βάρος, αν το ρηλάξ που πήρατε είναι κατάλληλο, αν το στρωματάκι του είναι όντως ανατομικό, αν η σκόνη πλυντηρίου είναι υποαλλεργική, αν το θερμόμετρο είναι αξιόπιστο. Είναι παντρεμένος με το άγχος και πρέπει να προφυλαχθείτε για να μη φρικάρετε τελείως.

Tip! Τον “αγχωτικό μπαμπά” θα τον αναγνωρίσεις από το έντονο βάδισμα και το τικ στο μάτι. Το άγχος έχει κυριεύσει κάθε κύτταρο του εγώ του και έτσι εύκολα είναι ευδιάκριτος ο τύπος του. Στο πάρκο συνήθως ελέγχει την κούνια εξονυχιστικά για να διαπιστώσει το αν είναι ασφαλής πριν τοποθετήσει το έρμο το βρεφάκι που περίμενε όλη μέρα για να κουνηθεί.

Πως να σωθείς: Πρόλαβε να τον αγχώσεις πριν σε αγχώσει, δε θέλει και πολύ προσπάθεια! Απασχόλησε το μυαλό του με κάτι αγχωτικό ώστε να κερδίσεις χρόνο να κάνεις με ηρεμία όλα τα υπόλοιπα που προέχουν.

Ο τσιγκούνης μπαμπάς 

Αυτή η περίπτωση είναι η πιο αντιπαθητική από όλες. Ο μπαμπάς αυτός όλη μέρα γκρινιάζει για τα έξοδα της οικογένειας και τις ανάγκες που τρέχουν. Κάνει συνεχώς υπολογισμούς για τον ορθό ισολογισμό του μήνα, παρακολουθεί ειδήσεις και τα βράδια ξεφυσάει διαρκώς. Μη περιμένεις δώρα από αυτό το μπαμπά. Και που επιτρέπει τα περιττά έξοδα στο σούπερ μάρκετ και πολύ σου είναι.

Tip! Αναγνώρισε μπαμπά αυτό από την ευκολία του να πιάνει συζήτηση με όλους άνετα και με το καλημέρα σας να ρωτάει τι μισθό παίρνετε και πως τα βγάζετε πέρα.

Πως θα σωθείς: Για να σωθείς από τον “τσιγκούνη μπαμπά” πρέπει να είσαι σπάταλη. Θα απελπιστεί και θα πάψει να γκρινιάζει γιατί θα αντιμετωπίζετε όντως οικονομικό πρόβλημα, άρα θα είναι διαρκώς απασχολημένος με τους υπολογισμούς του.

2 Comments

  1. […] και αφού δε καλυφθήκατε από του μπαμπάδες του 1ου Μέρους, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις κατηγορίες και στο 2ο […]

  2. […] Μη ξεχάσεις να ψάξεις τους υπόλοιπους μπαμπάδες στο 1ο Μέρος αλλά και στο 2ο Μέρος. Σίγουρα θα εντοπίσεις πολλούς […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *